MuziektuinPodium

Programma 23 september 2018


13.00u.  Shantykoor de Klotvaarders

De Klotvaarders uit Deurne vormen het grootste Shantykoor van Nederland. gemengd "zeemans"koor met orkest. onder leiding van "kapitein"Luuk Jonkers.14.00u. Harmonie O&U

Traditiegetrouw op de afsluiting van het seizoen.


15.00u. Zwaovel en Salpaeter

Zwaovel & Salpaeter is een strijdliederenkoor, dat ruim vijfentwintig jaar geleden in het rebelse Gemert is ontstaan. Dit gemengd koor van rond de vijftien mensen trekt de aandacht met hun wereldwijde repertoire: liederen van dichtbij en ver weg, liederen uit heden en verleden.

Het koor zingt, met of zonder instrumentale begeleiding, om de mensen wakker te houden en om aandacht te vestigen op onrecht en wantoestanden waar ook ter wereld.

Het samenbindende element bij het koor is de solidariteit en het samen zingen.


16.00u.   BBC Jazz

De BBC-jazz begon in 1991 en is uitgegroeid tot een jazz-orkest wat gevarieerde en swingende sounds speelt onder de bezielende leiding van dirigent Pierre Heesakkers.
De BBC-jazz is in de afgelopen jaren niet alleen veranderd van samenstelling, ook de muziekkeuze is veranderd. BBC-jazz is de weg ingeslagen van de jazzmuziek op z’n breedst. Rock, Swing en Blues nummers worden afgewisseld met Latin en Funk. Het repertoire bevat zowel moderne bluesthema's als klassieke swingstukken.