MuziektuinPodium

Programma 2 juni 2019


13.00u. Beek en Donks Gemengd koor


14.00u. Ode

Eind 2008 hief De Zo Goed Als Koninklijk Erkende Muziek Vereniging, een alleen al vanwege de naamzeer bekend orkest in Beek en Donk na 25 jaar zichzelf op. Daarmee was een einde gekomen aan een bijzonder orkest met een bijzondere dirigent Theo Lokin en een bijzonder repertoire, dat zijns gelijke binnen Beek en Donk en daarbuiten niet of nauwelijks kende. De wijze van musiceren onder leiding van Theo wilden een aantal mensen van de De Zo Goed Als Koninklijke niet laten verdwijnen. Een drietal oud-leden vatten het plan op om een geheel nieuw orkest op te richten. Dit orkest zou zich richten op muzikanten die uit het arbeidsproces waren getreden of die anderszins tijd hadden om overdag te repeteren. Vandaar de naam OverdagEnsemble Laarbeek, afgekort ODE.

Begin januari 2009 vond de start plaats onder leiding van Theo Lokin. ODE groeide daarna uit tot een orkest met 47 muzikanten. Die komen niet alleen uit Laarbeek, maar ook uit andere plaatsen in de regio, met name Boekel, Keldonk, Erp, Uden en Veghel. Met har afwisselende concerten heeft ODE inmiddels een plek gevonden op de muzikale kalender van Beek en Donk en omgeving

ODE staat thans onder leiding van Hubert Geurts en viert in 2019 haar 10-jarig bestaan. Het orkest geeft vier à vijf concerten per jaar, waarbij we interessante concertpartners zoeken.

15.00u. Popkoor Voyss

Popkoor Voyss uit Erp. Niet zomaar een popkoor, maar een muzikale, swingende groep mét een eigen combo.

Zo’n 60 dames en heren stralen als ze het podium staan. Muziek maken, zingen als hobby, wat is er nog mooier dan dat. Want zingen dat kunnen ze! En met hun enthousiaste uitstraling pakken ze het publiek helemaal in. Meezingen, dansen, uit je dak gaan, het kan allemaal zomaar gebeuren.

Vanaf 2002 laten ze al van zich horen en overal weten ze het publiek te vermaken. Of het in de plaatselijke kroeg is, Paradiso, Ravenstein bij Kaarslicht, of Vol-koren in Middelburg altijd wordt de juiste muzikale snaar getroffen.

Het repertoire is veelzijdig en strekt zich uit van Bon Jovi tot Chi Coltrane en recentelijk Coldplay.

Met andere woorden: graag nodigen wij jullie uit voor een kennismaking met popkoor Voyss.


16.00u. Query Quartet

De 4 saxofonisten van het QueryQuartet spelen een breed repertoire muziek. Swing, pop, jazz, wereldmuziek, klassiek. Altijd verrassend.