MuziektuinPodium

Programma 22 september 2019


13.00u. VTO Deurne

Midden jaren tachtig is er in Deurne behoefte aan een blaasorkest voor muzikanten die over voldoende vrije tijd konden beschikken om met veel elan uitvoeringen te verzorgen.
De officiële oprichtingsdatum is 18 februari 1986.

Per januari 2013 telt het orkest 32 musicerende leden.

Het VTO treedt op bij tal van gelegenheden, op tijdstippen dat andere orkesten niet beschikbaar (kunnen) zijn.
Voorbeelden hiervan zijn : medewerking aan o.a. de Fiets- en Wandelvierdaagse, Kioskconcerten voor goede doelen, optredens voor ouderen in de Nieuwenhof, KBO en voor de bewoners van Het Rijtven. Ook samenwerking met carnavalsgezelschappen hoort daarbij.


14.00u. Brand New Voices

Popkoor Brand New Voices uit de wijk Brandevoort in Helmond is een gemengd koor, welke in 2012 is opgericht. Plezier in popmuziek en zingen in een ontspannen sfeer staan sinds oprichting voorop. Maar we werken ook serieus aan resultaten, die klinken als een klok: fraaie popsongs, die we regelmatig aan het publiek laten horen. Drie à vier keer per jaar geven we een concert in Helmond en in de regio.

Het koor telt ruim dertig enthousiaste, swingende zangliefhebbers. Met elkaar zingen we de sterren van de hemel!

We zingen popnummers: de mooiste, sterkste, leukste en meest ontroerende uit de pophistorie vanaf de jaren zestig tot de meest actuele. Live begeleid op piano door pianist Michiel Koster en soms door een combo of band. Zo zingen we nummers van Boudewijn De Groot, Pink, Bløf, Queen, Krezip, Robbie Williams, Justin Timberlake, Paul Simon, Twarres en vele anderen.

Dirigent en muzikaal leider Gerard de Graaf vindt het een uitdaging om het koor nog verder te ontwikkelen.

15.00u. Lichtstad Brass

In het begin van de vorige eeuw richtten enkele Philips medewerkers een eigen bedrijfsorkest op. Hoe ambitieus die ondernemende amateur muzikanten van het eerste uur ook waren, het huidige niveau van de Philips Harmonie zou hun stoutste dromen verregaand hebben overtroffen.

De Philips Harmonie bestond uit twee orkesten van professionele allure: het Philips Harmonie orkest en PHILIPS Brass. Tezamen traden zij op als de "Marchingband", de volledige Philips Harmonie.

PHILIPS Brass was een buitengewone ervaring voor de liefhebbers van het koper- en slagwerk. De bezetting bestond uit trompetten, bugels, althoorns, euphoniums, trombones, bassen en slagwerk. Tijdens de regelmatig door dit orkest verzorgde concerten bleek steeds weer, dat het een breed scala aan genres beheerste, variërend van klassieke muziek tot populaire composities en arrangementen. Zeg maar van Ravel tot rock en van Bach tot beat.

PHILIPS Brass kende een lange ontstaansgeschiedenis. In het begin waren er alleen de tamboers die voor het harmonie orkest liepen bij marsoptredens. Pas in de 60-er jaren kwamen er signaalinstrumenten bij, doordat sommige tamboers uit liefhebberij een blaasinstrument wilden bespelen. Deze groep muzikanten werd de "kleine staf" genoemd.

In de 80-er jaren werden de signaalinstrumenten vervangen door ventielinstrumenten. De naam "kleine staf" werd toen officieël omgedoopt tot de Brass and Percussion Groep, welke later nog werd omgedoopt naar Brass and Percussion Band. De Brass and Percussion Band bestond naast de tamboers uit trompetten, bastrompetten en bassen. In de 90-er jaren werd het instrumentarium uitgebreid met euphoniums, schuiftrombones en althoorns.

Begin 2012 werd naast een verandering van uniformering ook een naamswijziging doorgevoerd en ging het orkest verder onder de naam PHILIPS Brass. PHILIPS Brass werd veel gevraagd voor het opluisteren van belangrijke gebeurtenissen, concerten, sportevenementen, taptoes, e.d. De opredens van PHILIPS Brass werden hoog gewaardeerd vanwege de opmerkelijke muzikaliteit en choreografie.

In mei 2017 werd het orkest PHILIPS Brass afgesplitst van de Philps Harmonie en zou vanaf dan zelfstandig verder gaan onder de naam Lichtstad Brass. Een andere naam, maar nog steeds met dezelfde kwaliteit muziek.


16.00u.   Beez

Ga er maar voorzitten, en bestel een fijn drankje en laat wat ruimte voor wat voetbewegingen, want Beez neemt je mee op zijn muzikale reis, van invloeden uit de jazz, klezmer, blues, rock en wat al niet meer en dan ook in zo zijn eigen Beezjasje dat je nergens anders hoort. Beez schrijft zijn eigen muziek, doorspekt met veel noten en een niet te vergeten humor, wat duidelijk kenmerkend is voor deze band. Met de bezetting, piano, saxofoon, bas, drums en de meerstemmige zang zet de band een zeer eigen geluid neer. Het is duidelijk dat deze band je zeker aangenaam doet verrassen