MuziektuinPodium

Programma 25 augustus 2019


13.00u. De Muziekvrienden

Wij, De Muziekvrienden, bestaan uit 25 enthousiaste muzikanten en zijn een gewaardeerd blaasorkest met een breed en divers repertoire. De vereniging is opgericht in 1947 te Huize Padua en is nog altijd met deze instelling verbonden.

Op het repertoire staat moderne blaasmuziek zoals pop, rock, Zuid-Amerikaans, tango, Franse chansons, cha-cha, swing, maar ook Tjechische blaasmuziek, dixieland, wals en polka.

Per jaar verzorgen we ongeveer 15 a 20 optredens. De optredens worden onder andere gegeven in het Caratpaviljoen in de Helmondse Warande, de Muziektuin in Beek en Donk, als ook in verzorgings- of andere instellingen. Ook zijn onze muzikale klanken al verschillende malen te horen geweest in de Efteling. Een jaarlijks hoogtepunt is het optreden in Hoenderloo op de slotdag van de Apeldoornse vierdaagse.

We hebben een goede balans gevonden tussen muzikaal presteren, plezier en vriendschap. En we nodigen je dan ook van harte uit voor onze optredens!


14.00u Primavera

Voor wie Primavera nog niet kent; Primavera is een koor wat bestaat uit ruim veertig enthousiasten vrouwen en mannen. Wij zingen in vier partijen, sopraan, alt, tenor en bas.

Het repertoire bestaat uit popsongs, musicalliedjes, evergreens, volksliedjes en ballades. Eigenlijk voor ieder wat wils. Wij willen ook muziek maken voor iedereen.

Primavera zingt a capella, dus zonder begeleidende muziek onder leiding van dirigent Kees Manders.

15.00u Blazerij de Molshoop

De Molshoop is opgericht in 1979 in de Molvense Erven te Nuenen en speelt de laatste jaren blues, Zuid-Amerikaans en songs uit de jaren '60 '70 en '80.


16.00u. Solid Big band