MuziektuinPodium

Programma 28 april 2019

.

13.00u. Ouwe Hap

Het is inmiddels alweer ruim 45 geleden dat de Ouwe Hap werd opgericht. Sinds 2010 staat het gezelschap onder leiding van Piet Diender. Het is een gezellige club met veel diversiteit aan blaasmuziek die toegankelijk is voor jong en oud.

Zij openen het seizoen 2018

14.00u. Arts en Peterson

Twee mannen van rond de 60 met mooie (bekende) luisternummers, Nederlands- of Engelstalig gezongen. Het duo Arts & Petersen begeleidt zichzelf sfeervol met gitaar, mondharmonica en mandoline.

15.00u. Seniorenorkest St Caecilia

Het ledenbestand mag inmiddels regionaal genoemd worden, want de muzikanten komen uit alle windstreken in de omgeving van Lieshout. Het bijna 25 leden tellende orkest staat sinds 2011 onder de bezielende leiding van Piet van Neerven uit Beek en Donk, nadat in dat jaar de toenmalige dirigent en mede-oprichter Bert Brouwers is overleden.

Jaarlijks treedt het orkest zo’n 15 tot 20 keer op, onder meer in verzorgings-, en verpleeghuizen en bij feestelijke gebeurtenissen in Laarbeek, maar ook daarbuiten. Het repertoire van het orkest bestaat uit prettig in het gehoor liggende muziek zoals polka’s, walsen, marsen en andere populaire muziek van verschillende genres. Maar ook een muzikale opluistering van een eucharistieviering past in hun repertoire.


16.00u. La Chispa

La Chispa, bestaande uit Ad Verwegen (gitaar), Carla Geerts (zang, palmas) en George Gijsbers (dwarsfluit), speelt muziek geïnspireerd op flamenco en Zuid-Amerikaanse klanken.